Liselotte Andersson

Spaning

Länge leve nörden!

Nörden är Eons vapen i jakten på hållbara lösningar. Liselotte Andersson, Employer branding & Diversity Manager på Eon, förklarar.

Varför letar ni nördar?

»Vi letar efter personer som verkligen brinner för sitt ämne och är duktiga inom sitt område. När vi diskuterade vad det är för typ av personer vi behöver så kom vi fram till att det är en nörd«, säger Liselotte Andersson

Men nörden är inte vad hen en gång var.

»Alla kan vara nördar i dag«, menar Liselotte. »Dagens nörd stämmer inte med bilden av en person som satt ensam i en datasal och uppvisade ett asocialt beteende. Det handlar om att man brinner för något, är duktig inom sitt område och vill åstadkomma en förändring. I dag går man inte till ett jobb bara för att det är ett jobb. När man tittar på hur unga i dag väljer arbetsgivare vill många jobba för företag som fyller ett högre syfte. Man vill medverka till ett bättre samhälle för individer och samhället i stort.«

Publicerad: fredag 16 februari, 2018

Man brinner för något, är duktig inom sitt område och vill åstadkomma en förändring.