Spaning

Alla pratar om AI …

... men hur kommer det egentligen bli?

Kommer robotarna ta våra jobb? Kommer de så småningom ta över världen? Redan i dag används AI vid rekryteringar och hos Associated Press har 20 procent av journalisternas tid frigjorts efter det att robotar börjat ta hand om enklare skrivuppdrag. Men detta är bara början. Forskare tror att om 50 år kommer robotar utmanövrera människan inom alla kreativa områden. World Economic Forum har låtit intervjua 350 experter om AI och framtiden, som bland annat förutspår detta:

2020. Robot vinner världsmästerskapen i poker.

2027. Inom tio år kommer AI komponera en hit­singel som slår sig in på US Top 40.

2049. Robot skriver en global bästsäljare. (Ska vi vi våga tippa: under pseudonymen Mac Book?)

Illustration: Valero Doval

Publicerad: onsdag 16 maj, 2018