Effektivitet

Det går bra nu!

Trött på långdragna sessioner på kontoret?
Då är det hög tid att »walk and talk«.

»Att sitta still är vår generations rökning.« Citatet, som publicerades i en ­artikel i Harvard Business Review 2013, har med stor sannolikhet fått många av oss att resa sig från skrivbordet emellanåt. Men att röra på sig har inte enbart stora hälsofördelar, det kan också stimulera det kreativa tänkandet och göra att vi blir mer öppna mot varandra. En studie av universitet Stanford i Kalifornien har kommit fram till att kreativiteten ökar med 60 procent – bara genom att man rör på sig i stället för att sitta still. Och för den som vill utmana traditionella möten är konceptet »walk and talk« knappast någon nyhet. Trenden, som Charles Dickens möjligtvis är upphovsman till (han gick 20 kilometer om dagen för att stressa ner och motverka skrivkramp), fortsätter att inspirera såväl företagsledare som entreprenörer över hela världen än i dag. I Steve Jobs biografi kan man läsa att han hellre tog ­möten till fots än på kontoret och för ­Barack Obama, Mark Zuckerberg och Sir Richard Branson verkar promenad­möten vara ett vinnande koncept för ett riktigt lyckat möte.

Publicerad: torsdag 27 juni, 2019