Annons: INNEHÅLL FRÅN SEMCON

INNEHÅLL FRÅN SEMCON

Det är hög tid att lära sig mindre.

Att lära sig nya saker på jobbet har aldrig varit viktigare än idag. Men det ska vara rätt saker. För vem vill lägga tid på lärande i onödan, när jag kan få precis det jag behöver, precis när jag behöver det?

Idag blir vi överösta med information i ett ständigt pågående flöde. Data i sådant överflöd att det spiller över. Samtidigt behöver vi mer lärande än någonsin på våra arbetsplatser för att  ligga i framkant och fortsatt vara konkurrenskraftiga på våra marknader. Men för mycket information kan istället göra att vi lär oss mindre. Vi blir stressade, omotiverade och ovilliga.

”Att utveckla riktigt bra digitala lösningar handlar om att skala av. Att göra mindre, men rätt lärande. Relevans, smart målgruppstänk och bra timing är receptet för att människor faktiskt ska lära sig på riktigt.”
– Erik Baljeu, Training Manager på Semcon

Med dagens digitala lösningar kan lärande på jobbet bli relevant, personligt och effektivt. Men utan strategi och erfarenhet är det svårt för organisationer att nå hela vägen fram i utvecklingen av digitala utbildningslösningar. Det i sin tur gör det svårt att nå att målen för medarbetarnas kompetensutveckling.

Men att göra om klassrumsundervisning till en digital kopia eller skapa e-learning och appar för sakens skull är inte rätt sätt att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter.

Partner för lärande

På Semcon har vi lång erfarenhet av att kombinera lärande, design och teknik för att utveckla digitala anpassningsbara utbildningslösningar. Under 2020 har vi ytterligare stärkt vår förmåga genom förvärvet av Xtractor. Vi är vana vid att jobba med hela det digitala ekosystemet för lärande, från helt skräddarsydda system och learning experience-plattformar till ren innehållsproduktion.

Genom att bli en lärandepartner kan vi hjälpa er organisation att utveckla era medarbetare och nå affärs- och förändringsmål genom målgruppsanpassade lösningar för smart digitalt lärande.

”Vi kan hjälpa till med strategier och roadmaps, skräddarsydda system för utbildningar, och allt annat du behöver för att skapa ett effektivt lärande i hela organisationen.”
– Erik Baljeu, Training Manager på Semcon

På vår hemsida kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa er nå era lärandemål samt de olika tjänsterna vi kan tillhandahålla.

Vi har satt i ihop en guide för att hjälpa dig att utveckla en strategi som gör lärandet i din organisation bättre och mer effektivt. Om du är intresserad kan du ladda ner guiden här.

Johann Konséleus

Ansvarig för kundutveckling inom digitalt lärande

johann.konseleus@semcon.com

070 413 09 13


Publicerad: torsdag 7 januari, 2021

Om Semcon

Semcon är ett internationellt teknikföretag med över 1 800 medarbetare i sju länder. Vi hjälper våra kunder att omvandla teknik till unika användarupplevelser genom att förena fysiska och digitala lösningar.

Med lång erfarenhet av att leverera digitala utbildningslösningar inom flertalet branscher hjälper vi våra kunder att utveckla sina anställda, att bygga upp kunnande inom service- och säljorganisationer och att förse våra kunders kunder med relevant produktkunskap.