PSYKOLOGI

Detta stör vi oss på

Lata kollegor är jobbigast på jobbet.

Som i alla relationer blir det ibland ansträngt även på jobbet – och när man väl har börjat reta sig på någon eller något så är det svårt att stänga av. Men vilka är egentligen de värsta störningsmomenten?

Vi kan förlåta våra kollegor mycket – men inte att vara lat. 47 procent av de tillfrågade i en ny undersökning från mjukvaruföretaget Mavenlink anser att lathet är den absolut största jobbsynden. Det är inte okej att låta någon annan dra en för stor del av lasset – det tycker vi är svårsmält. 

Efter lathet följer »tråkig attityd«. ­Kollegan som alltid är negativ och sällan säger något vänligt. På tredjeplats på jobbsyndarlistan återfinns »dålig kommunikationsförmåga«. Vaga kollegor som drar på sina svar och sällan talar ur skägget står inte högt i kurs.

Publicerad: tisdag 12 januari, 2021