Kan själv. Intresset för utbildningar på nätet har aldrig varit större.

utbildning

Självlärandet exploderar

Nu törstar vi efter kunskap på nätet – digitaliseringen och den fysiska distanseringen har helt ändrat kraven på organisationer.

Pandemin har helt förändrat synen på det egna lärandet. Eller som Elon Musk uttryckte det i en intervju: »Man behöver inte ha ett klassrum och en högskole­examen för att skaffa sig en utbildning.« Den fysiska distanseringen har ändrat kraven på organisationer, och med digitaliseringen ser vi en explosion av självdrivet lärande på nätet.

Jämfört med innan pandemin är ­intresset för utbildningar bland med­arbetare tre till sex gånger högre i ­Europa, Asien och USA, detta enligt ny statistik från utbildningscentret ­Cornerstone. 

»Vi försöker alla hitta rätt i en ny verklighet där många verksamheter ­satsar på hybridmodeller för arbets­platsen och där det fort­farande är ­osäkert för vad som händer härnäst. ­Organisationer måste därför erbjuda ­resurser och innehåll som hjälper medarbetarna utveckla sin kompetens«, ­säger Stefan Robsén, nor­diskt ansvarig på ­Cornerstone.

Så vad vill medarbetare bli bättre på? I Cornerstones kursutbud har det under det senaste året varit stort fokus på stresshantering och hur man bäst lyckas med distansarbete. Mest ­populärt i Sverige är kursen Take care of your mental health at work.

En annan kurs som har ­trendat ­under sommaren är Discover ­activities that can help you grow. Ett tecken om ­något på att vi går mot ljusare tider.

Publicerad: torsdag 7 oktober, 2021