Lena Bjurner, generalsekreterare på Sveriges HR Förening.

krönika

Fokus på framtiden

Nu är 2022 i gång. Kanske inte på det sätt många av oss tänkt, utan fortsatt i pandemins grepp och med en osäkerhet i vårt geografiska närområde som vi inte är vana vid.

Nu är 2022 i gång. Kanske inte på det sätt många av oss tänkt, utan fortsatt i pandemins grepp och med en osäkerhet i vårt geografiska närområde som vi inte är vana vid. På Sveriges HR Förening har vi lagt vårt 100-åriga jubileumsår bakom oss. Ett år som varit otroligt intressant att vara del av tillsammans med er alla. Ett år då vi drev opinion och fick prata om våra viktiga frågor i både Di och SVT, genomföra fler intressanta webbinar än någonsin, starta nya sätt att nätverka ­(People Insight Lab), skapa intressanta rapporter själva och ihop med andra samt genomföra ett HR Dagarna som 97 procent av deltagarna rekommenderar till en kollega. 

Men det var då. Vi är nu i full gång med att göra 2022 till vårt bästa år hittills!

Nu satsar vi stort på vårt framtidsprojekt Relevanta i framtiden. Det startade med initiativet Vi lyssnar som sedan resulterade i uppstarten av Hej HR!-podden. Genom den och genom många andra ­kanaler och undersökningar har ni gett oss en bra bild av hur ni vill att vi ska utvecklas för att vara relevanta för er framåt. Tack för alla insikter ni hjälpt oss med! 

»Peoplefrågor är viktigare och mer i fokus än någonsin… Därför behöver vi ligga i framkant och ge er det ni behöver.«

Kort skulle jag sammanfatta det ni önskar i två ord: omvärldsbevakning och nätverk, eller ett kontinuerligt lärande genom ­omvärldsbevakning och nätverkande med varandra. Helt enkelt att göra det vi gör i dag, men på ett än mer fokuserat och för er alla ­lättillgängligt sätt. 

Peoplefrågor är viktigare och mer i fokus än någonsin. HR gör det kanske viktigaste jobbet inom organisationerna just nu. Därför ­behöver vi ligga i framkant och ge er det ni behöver. 

Så det är vad ni kommer att uppleva från oss i år. Vi kommer att dela med oss av arbetet längs vägen och hoppas att ni fortsätter att ge oss feedback. Nu hoppas vi på att det stämmer som många kunniga säger, att vi är på väg att lämna pandemin bakom oss.

Tillsammans med mina grymma kollegor ser vi otroligt mycket fram emot 2022. Vårt bästa år – hittills!

Lena Bjurner, generalsekreterare
Sveriges HR Förening

Publicerad: onsdag 5 januari, 2022