Unity har slagit upp sin första anläggning i Hammarby sjöstad.

Coworking

Här kan du jobba – och bo

Coworkingutrymmen är inte nytt, men Unity vill ta ett steg längre. I början av november öppnade man sitt första kontorshotell i Hammarby sjöstad.

Coworking-utrymmen är inte nytt, men Unity vill ta konceptet ett steg längre. I början av november öppnade man sitt första kontorshotell i Hammarby sjöstad i Stockholm – av sju planerade – och det lever upp till ordet »hotell«. I den gamla turbinhallen kan man nämligen inte bara jobba, mötas, fika och träna, här kan man dessutom bo. Rummen bokas som hotellrum för en natt, en månad eller ett år. Ju länge vistelse, desto bättre rabatt. Skillnaden mot att bo på ett vanligt hotell är att de 140 studiolägenheterna är välutrustade med små kök (många har disk­maskin) och att de flesta medgästerna är… tja, på jobbet. 

För den som behöver en arbetsplats finns många olika miljöer på olika våningsplan, vare sig man vill sitta tillsammans med flera kollegor eller ensam. Lokalen och inredningen är utformad med Tom Dixon-möblemang och det syns.

Charlotte Mangborg är general manager och visar runt i Unitys lokaler på Facetime: från loungen där den gröna lunchen just dukas upp, till gymmet, mötesrummen, massor av Tom Dixons Wingback chair och i två etagestudior. Det är högt i tak och industrichict.

»Jag tycker att det är oförskämt snyggt. Och då har jag ändå jobbat med många femstjärniga ställen!«

Bilder: Unity-living.com

Publicerad: fredag 21 januari, 2022