listan

Digitala stjärnor 

Amanda Falck, engagemangsansvarig på Sveriges HR Förening, tipsar om sju internationella HR-profiler att följa i sociala medier.

Vernā Myers på Netflix har fokus på inkludering.

Vernā Myers

VP, inclusion strategy, Netflix

Alldeles nyligen släppte Vernā en omtalad rapport som ­heter Inclusion Takes Root at Netflix: Our First Report, som utgår från hur inkludering kan lösa många av de problem och utmaningar vi har på arbetsmarknaden.

Våra arbetsuppgifter blir alltmer ­komplexa, vilket innebär att vi behöver flera olika kompetenser och perspektiv för att lösa dem –­ ­genom att ha fokus på inkludering breddar vi vår rekryteringsbas. Det som är spännande med Vernā är att hon arbetar på flera fronter och testar nya sätt att arbeta med detta viktiga område. 

Simon Sinek är en fixstjärna när det kommer till ledarskapsfrågor.
Foto: Andreas von Gegerfelt

Simon Sinek

författare och föreläsare

Hur bygger man ett fungerande ledarskap och en bra kultur? Det är två nyckelfrågor för fixstjärnan Simon Sinek, vars resonemang ofta utgår från våra beteenden.

Han är inspirerande och fokuserad på den tid vi lever i nu. Vad driver framgång och hur skapar man resultat – hela tiden med ett 100-procentigt fokus på people-perspektivet. Plus massor med konkreta exempel och reflektioner. Simon Sinek har en stor tilltro till det syftesdrivna, som skapar en tydlighet för både medarbetare och kunder. Det i sin tur blir kraften bakom och vägvisare inför de beslut man står inför

Claudia Olsson har koll på sambandet mellan teknik och människa.

Claudia Olsson

vd, Stellar Capacity

Visserligen från Sverige – men med ett internationellt perspektiv. Hennes företag utbildar ledare och organisationer i vad som är viktigt för framtiden – både hard skills och soft skills som kommer att bli allt viktigare. Claudias kärnområde är att ha koll på tekniken och framför allt hur det påverkar oss människor, samt hur vi kan forma tekniken så att den passar oss. 

Hon har bland annat jobbat för FN och bott utomlands i flera länder, vilket har gett henne ett brett perspektiv inom de frågor hon tar upp. Lyssna även på hennes lysande sommarprat i P1 från i somras!

Josh Bersin har förmågan att förvandla komplicerade sammanhang till begripliga sanningar.

Josh Bersin 

global industry analyst

Oavsett om det handlar om HR, ledarskap, L&D, rek­rytering eller HR-teknologi så har han stenkoll på de senaste trenderna. Josh Bersins följare får med sig mycket om HR, tech och lärande – helt enkelt det som hänger ihop i vår digitaliserade värld. 

Han är väldigt duktig på att ta många delar av vad som händer, inom forskning och omvärldsbevakning, och koka ner det till lättillgängligt format.

Dave Gerhardt

strateg 

Hur skapar man värden tillsammans som sedan leder till tillväxt i företaget? 

Inom HR jobbar vi alltmer med att lösa kompetensbristen. Ska vi locka de bästa människorna till företaget, så måste vi också satsa resurser på att bygga varumärket och förstå i vilka kanaler som vi måste nå ut. Gigekonomin växer snabbt, och med den också människors kravställan på bolag. Med ett trendkänsligt finger tar Dave Gerhardt pulsen på samtiden.

Diane Gherson

före detta chief human resources officer, IBM

Alltid lika aktuell och intressant. Missa för allt i världen inte avsnittet när hon är med i podden Digital HR Leaders. Diane är extremt relevant för alla i den digitala omställningen, och med spännande reflektioner och tankar runt HR:s roll i dag och i framtiden. Men också hur vi ska förhålla oss till etik och ansvar: bara för att man har alla data betyder det inte att vi ska börja övervaka människor. HR har ett väldigt viktigt ställningstagande att göra där, utan att för den skull bromsa upp den digitala utvecklingen. 

Riina Hellström

HR-konsult

Många ger inspiration kring de stora frågorna, men hur ska man göra i praktiken för att lyckas? Var ska man egentligen börja? Där är Riina en bra brygga. Hon utgår ifrån vart vi är på väg, den tid vi lever i nu och hur vi ska börja vår förändringsresa. Dessutom är hon pedagogisk, lättförståelig och utgår verkligen från användarperspektivet. 

Text: Henrik Lenngren

Publicerad: torsdag 17 mars, 2022