Handen på hjärtat, vad är vi mest missnöjda med på arbetsplatsen? Bild: Shutterstock

TRIVSEL

Jobbgnäll

9 vanligaste orsakerna till vad som skaver på jobbet – detta tycker vi egentligen om chefen.

Se dig omkring bland arbetskamraterna: fyra av tio ser sig som under­betalda och tre ogillar chefen. Rekryteringsplattformen Workspace Recruit har frågat drygt tusen svenskar vad de tycker om bland annat företagskultur, medarbetare, chefer, stimulans och utvecklingsmöjligheter på sina jobb.

»Det är verkligen tråkigt att så många känner sig missnöjda med sin arbetsplats och framför allt med sina chefer… De effekter som följer av ­dåligt ledarskap kommer snabbt till ytan och leder ofta till badwill gent­emot företaget. Det är ett stort problem att många chefer inte inser att de är den yttersta representanten för företaget«, ­säger Jenny Sandén, marknadschef på Workspace Recruit.

Så missnöjda är svenskarna:

Jag är missnöjd med min lön 36%

Jag trivs inte med företagskulturen 35%

Jag trivs inte med min chef 33%

Jag trivs inte med min roll/arbetsuppgifter 33%

Jag trivs inte med ledningen 32%

Jag utvecklas inte i min roll 31% 

Jag trivs inte med mina kollegor 21% 

Jag bor för långt ifrån jobbet 18%

Ingen möjlighet att jobba hemifrån 12% 

Publicerad: torsdag 12 maj, 2022