KARRIÄR

Tillbaka till naturen

Varannan kan tänka sig att byta bransch – och gärna ut i det gröna eller till ett nytt land, visar ny undersökning.

Pandemin gav oss perspektiv, som bekant. En ny SIFO-undersökning, utförd på uppdrag av Cool Company, visar att varannan svensk kan tänka sig att byta bransch – och gärna ute i det gröna. Branscherna man helst vill byta till är nämligen fiske/jordbruk/skogsbruk, resor/äventyr och hållbarhet. Det är en stor förändring sedan fjolårets ­undersökning, då de mer urbana branscherna IT/tech och entreprenör var högst på önskelistan. 

Samma undersökning visar att varannan svensk även är ­öppen för att testa ett jobb i ett annat land. Sju av tio kan tänka sig att ta frilansuppdrag vid sidan om sitt jobb, samt arbeta på distans för ett ­utländskt företag. 

Publicerad: onsdag 27 juli, 2022