Johanna Flanke blir ny generalsekreterare för Sveriges HR Förening.

NY GENERALSEKRETERARE

Johanna Flanke ny generalsekreterare för Sveriges HR Förening

Styrelsen för Sveriges HR Förening meddelar idag att Johanna Flanke blir ny generalsekreterare för Sveriges HR Förening. Hon tillträder vid årsskiftet.

Johanna Flanke tar över rollen som generalsekreterare efter Lena Bjurner, som under de tre senaste åren har drivit en förändringsresa och moderniserat Sveriges HR Förening samt medlemserbjudandet. Här kommer Johanna ta vid och fortsätta med att driva utvecklingen framåt.

– Jag är glad att välkomna Johanna Flanke som ny generalsekreterare. Johanna är en senior HR-ledare med gedigen kunskap och erfarenhet från såväl näringsliv som akademi. Med Johanna kommer Sveriges HR Förening fortsätta att vara den naturliga arenan för framtidens HR och en tydlig röst för oss alla som drivs av att skapa de bästa förutsättningarna för ett gott HR-arbete och ledarskap. Johanna kommer tillsammans med sitt team att vara en garant för att HR-föreningen fortsatt är relevant både i samtid som framtid, säger Carina Malmgren Heander, styrelseordförande för Sveriges HR Förening.

– Det är med stor ödmjukhet och stark framtidstro som jag vid årsskiftet får möjligheten att ta över stafettpinnen från Lena Bjurner. Lena har på ett fantastiskt sätt förflyttat föreningen till att vara djärv, bjussig, relevant och hållbar, säger Johanna Flanke.

Johanna Flanke kommer närmast från rollen som egen konsult. Hon har tidigare haft ledande roller inom HR, som Vice President HR på Volvo Group och HR-direktör på RISE. Johanna har en nära koppling till akademin, bland annat genom att hon under många år varit en del av Centrum för global HRM:s Advisory Board.

Johannas långa engagemang i Sveriges HR Förening började när hon studerade PA-programmet vid Karlstads universitet. Under de senaste åren har hon bland annat varit aktiv i valberedningen och i föreningens fokus på att öka kunskapen om betydelsen av HR-kompetens i svenska bolagsstyrelser.

– Vägen till att skapa värde inom dagens företag och organisationer går via att ta vara på och utveckla kompetensen bland medarbetarna. Det handlar också om att skapa kreativa team som mår bra, vågar utmana och tänka nytt. Detta sätter den kompetens som vi som jobbar med HR har i centrum för arbetslivets utveckling, säger Johanna Flanke.

Kontakt:

Sveriges HR Förening
Elin Widmark, Kommunikationsansvarig
elin.widmark@sverigeshrforening.se, 070-115 89 19

Publicerad: tisdag 20 december, 2022