UTBILDNING

På ny kurs

Företagen pluggade på som aldrig förr i fjol – detta är de mest populära kurserna.

Under 2021 passade världen på att förkovra sig. Företagen satsade 35 procent mer på online-kurser jämfört med året innan, enligt ny statistik från it-bolaget Cornerstone Ondemand. Och de ämnen vi pluggade i Europa jämfört med resten av världen säger en del om skillnaderna i livsvillkor. Högst på listan över kursämnen var välbefinnande, mångfald och inkludering samt omedveten bias eller fördomar. Den globala listan toppades i stället av omedveten bias, sexuella trakasserier och vapenattacker. På plats fyra och fem kom olycksförebyggande åtgärder och pengatvätt. Europa-listan för år 2022 lär dock se annorlunda ut, efter krigsvintern. Uppgifterna baseras på data från 100 miljoner användare.

Illustrationer: Shutterstock

Publicerad: torsdag 19 januari, 2023