Christina Björklund, senior forskare och forskargruppsledare vid institutet för miljömedicin på Karolinska Institutet.

FRÅGA FORSKAREN!

Christina Björklund: »Visst vill jag vara chef!«

I dagens arbetsliv står många företag och organisationer inför utmaningen att ersätta en äldre generation chefer som går i pension med en yngre som vi ofta hör inte alltid lockas av de krav och förväntningar som chefsrollen medför.

För att ta reda på mer om just unga chefers syn och förväntningar på ledarskap träffar Johan och Zorica Christina Björklund, senior forskare och forskargruppsledare vid institutet för miljömedicin på Karolinska Institutet. Christina har bland annat varit ansvarig för ett forskningsprojekt med fokus på unga chefer. Tillsammans med Christina och utifrån vad hennes forskning erbjuder kommer du få en större förståelse för hur unga chefer upplever sin ledarroll, sin arbetsmiljö och vilket stöd arbetsgivare kan och förväntas ge samt hur arbetsgivare kan bidra till unga chefers utveckling.

Lyssna här:

Avsnittet släpptes 23 mars 2023

Publicerad: torsdag 23 mars, 2023

Christina Björklund

Christina Björklund, senior forskare och forskargruppsledare vid institutet för miljömedicin på Karolinska Institutet.