Johan Segergren och Zorica Bodiroza.

LYSSNA!

Fråga forskaren!

Sveriges HR Förening startar podden Fråga forskaren med HR-profilerna Johan Segergren och Zorica Bodiroza. »Vi vill prata med de riktiga experterna.«

Forskningen inom HR- och ledarskapsfrågor blir alltmer omfattande, men det är också viktigt att göra den tillgänglig för fler. Därför har Lena Bjurner, vd på Sveriges HR Förening, initierat podden Fråga forskaren – en podd om ­ledarskap och organisationsutveckling med ­for­skning i fokus. Programledare blir ­Zorica Bodiroza och Johan Segergren, välkända HR-profiler, som också har ­suttit i  Sveriges HR Förenings styrelse.

Medan Zorica i många år varit ­involverad i Forskardagen och representerat föreningen i arbetet med att bilda Centrum för Global HRM forskning vid Göteborgs Universitet har Johan bland annat startat #påjobbet-podden. 

»Det var vinkeln som attraherade mig med podden. I dessa tider är det många som gissar sig fram och det ger ett ­välkommet djup att träffa dem som verkligen forskar på frå­­­g­orna«, säger Johan Segergren.

»Hur skapar vi förutsättningar för medarbetare att utvecklas och bli sitt bästa jag på jobbet?«

Målet är att släppa två avsnitt redan före semestern.

Vilka frågor brinner ni lite extra för?

»Jag brinner för frågor som team- och ledningsgruppsutveckling, hur ­skapar vi förutsättningar för med­arbetare att utvecklas, prestera och bli sitt bästa jag på jobbet«, säger Zorica.

»Stressforskning«, säger Johan. »Jag vet hur många som har ut­maningar i både arbetspusslet och livspusslet. Hur team arbetar och den ­sociala inter­aktionen är också intressant. Sen vill jag gärna fördjupa mig i det här med belöningar, vad går människor ­egentligen igång på?« 

Lyssna här:

Avsnitten hittar du här nedan och på plattformar där poddar finns.

Publicerad: torsdag 18 juni, 2020