Johan Segergren och Zorica Bodiroza.

FRÅGA FORSKAREN!

Digitalisering & arbetsmiljö

Digitaliseringen har radikalt förändrat sättet vi arbetar på. Men finns det några hälsokonsekvenser av detta? I avsnitt nummer 8 av Fråga Forskaren möter vi Jan Gulliksen.

Med digitaliseringen har många hemmet som bas under pandemin. Men är denna nya form av arbete ohälsosam? Eller ger det oss snarare en möjlighet att vara effektivare och i större utsträckning bidra till ett hållbart samhälle? Tillsammans med Jan Gulliksen, professor i människa-datorinteraktion och vicerektor för digitalisering vid KTH, diskuterar Zorica och Johan digitaliseringen och arbetsmiljön, lärdomar från de senaste månaderna av coronaanpassningen av våra arbeten och försöker att förstå både risker och möjligheter.

Jan Gulliksen. Foto: Jezzica Sunmo

Lyssna här:

Avsnitten hittar du här nedan och på plattformar där poddar finns.

Publicerad: söndag 1 november, 2020