INTRO

Ett steg in i framtiden

När vi började planera för HR Dagarna 2020 hade världen aldrig hört talas om corona. Sex månader senare har alla rutiner, sanningar och arbetssätt ersatts av en ny verklighet.

För oss på Sveriges HR Förening var det så klart lite nervöst när vi bestämde oss för att förvandla landets viktigaste HR-event från en fysisk upplevelse till digital livesändning.

Men vilket mottagande vi fick med rekordmånga deltagare, inspirerande talare och fantastisk respons. Så häng med bakom kulisserna, här kommer nio personliga reflektioner över två magiska dagar i oktober.


Årets moderator

Parisa Amiri var grym: påläst, smidig, rapp och intresserad.

Årets feedback

I en undersökning som gjordes bland deltagarna sa drygt 90 procent att de skulle ­rekommendera HR Dagarna till en kollega. Tack för förtroendet, det värmer.

Årets heta potatis

Hur löser vi kompetensförsörjningen och kompetensutvecklingen på framtidens arbetsmarknad? Nästan alla talare berörde den frågan på ett eller annat sätt: Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister, Jan-Olof Jacke, vd på Svenskt Näringsliv, Carina Malmgren Heander, HR-direktör SAS och Katarina Önell, Kantar Sifo, hade alla intressanta tankar och idéer.

Årets energi

Genom våra namnkunniga talare hamnade HR Dagarna mitt i den politiska hetluften och den intensiva las-diskussionen. Spännande att följa på nära håll.

Årets spaning

När Kerstin Hesselgren startade Sveriges HR Förening för ganska exakt 100 år sedan ­pratade hon om vikten av att hitta den rätta balansen mellan människa och maskin. Vi hanterar nu samma utmaningar i samband med AI och digitaliseringen. Vi behöver tillsammans söka svar och lösningar. Vilken framtidskvinna!

Årets överraskning

Några av Micael Dahlens studier överraskade nog både mig och många andra. Skönt med en ekonomiprofessor som forskar på mänskliga frågor och lycka. Så fick han också ett fantastiskt gensvar av publiken.

Årets gladaste

Det måste nog vara hela teamet på Sveriges HR Förening. Vi har jobbat väldigt mycket med att ta reda på vilka föreläsare man vill se på HR Dagarna, hittat ett sätt att få hit dem, ordnat med all logistik kring biljetter. Funnit fina samarbeten med partner. Nu kan vi konstatera att allt gick fint. Vi är omtumlade, lättade men framför allt glada. 

Årets förebild 

Att få dela ut årets Kerstin Hesselgren-pris till Barbro Westerholm tillsammans med ­Carina Malmgren Heander från juryn var en riktig höjdpunkt. Jag är väldigt imponerad av både Kerstin och Barbro. Två kvinnor som banat väg och gjort arbetslivet (och livet) mycket bättre för så många människor.  

Årets revolution

Ställ inte in, ställ om!

•••

Varmt välkommen!

Lena Bjurner, generalsekreterare
Sveriges HR Förening

Publicerad: onsdag 11 november, 2020