Rekrytering

Chefspusslet

Snabbare, billigare och mer rättvis chefsrekrytering är målet för det nya HR-techbolaget Exparang.

Efter många år inom executive search hade Carl Schander och Filip Strömbäck identifierat några grund­läggande problem – att hitta nyckelpersoner är dyrt och tidsödande och urvalet fördomsfullt. »Som kandidat har man inte så många verktyg. Visst, Linkedin, headhunters och det egna nätverket. Men det saknas ett smidigt och diskret verktyg där man kan vara helt öppen med vad man vill och få träffsäkra matchningar tillbaka«, säger Carl Schander.

Den första marknadsversionen av plattformen Exparang släpptes i slutet av september. 

Hur fungerar er metod?

»Vår modell utgår från tre områden: kompetens, motivation och värderingar. Till att börja med är man som kandidat anonym för att inget ska påverka urvalet, men alla matchningar håller en hög grundkvalitet.«

Redan har Exparang ­­­­1 000 medlemmar, och endast via invite-only. 

»Globalt är mer än 70 procent missnöjda med ­jobbet även på höga positioner. Det är människor med stort inflytande  och att hjälpa dem landa i positioner där de har ett större engagemang ger enorma vinster för bolag, för individen och för medarbetarna.«

Publicerad: torsdag 12 november, 2020
Carl Schander