Ishotellet i Jukkasjärvi.

listan

7 coola mötesplatser

Det finns konferenshotell och så finns det mötesplatserna som man aldrig glömmer. Här är sju kreativa ställen som alla kvalar in i den sista kategorin.

Sveriges mest isolerade hotell

Pater Noster – Marstrand

Långt ute i farofyllda vatten ligger Pater Noster, den karga klippön med en av Sveriges mest berömda fyrar och nu ett litet men högklassigt hotell med konferensanläggning. Fem sjömil väster om Marstrand har designbyrån Stylt renoverat den gamla fyrvaktarbostaden. Här kan 16–18 personer bo i charmiga rum – där vågorna når upp mot fönstren när det stormar – och äta pinfärska skaldjur i sjöboden. 

Marstrand
Pater Noster har utsetts till ett av 20-talets mest spännande hotell av brittiska The Telegraph.

Ta i trä – världens högsta trähotell

The Wood Hotel – Skellefteå

Den storslagna satsningen The Wood Hotel från hotellkedjan Elite är ett 20 våningar högt trähus ritat av White Arkitekter. 205 hotellrum, flera konferens- och mötesrum och spa med utomhuspool och panoramavy över Skellefteå. Marzio Troianos italienska kafé och restaurang Paolo’s finns på botten-våningen och på plan 19 serverar Carina Brydling västerbottniska specialiteter i restaurang Mandel. Skandichict och hållbart. 

Trähotell
The Wood Hotel i Skellefteå ligger i en av världens högsta träbyggnader.

Vackert i Skåne

Villa Brunnby – Kullabygden

En halvtimme norr om Helsingborg, i vackraste Kullabygden, öppnade nyrenoverade Villa Brunnby med nya ägare sommaren 2021. Sekelskiftesvillan är ritad av Isak Gustaf Clason, arkitekten bakom Nordiska museet och Östermalmshallen i Stockholm. Här finns två restauranger, mötesmöjligheter för 120 personer och nästa sommar öppnar ett nytt poolområde i trädgården. Grannar är allt från vingårdar och golfbanor till fiskelägen och Holy Smoke BBQ – så det är inte svårt att hitta på aktiviteter.

Villa Brunnby
Nästgårds med  Mölle i Skåne ligger denna hotellpärla.

Coolaste hänget

MJ’s – Malmö

See you in court! Ja, om man är många kan man konferera i det historiska Tingshuset 500 meter från MJ’s, Malmös bästa hotell. Men är man färre, säg 10–20, är hotellets konferensrum The pink parlour eller The velvet nest härligt glammiga alternativ. Och på kvällen äter och festar man på hotellet och sover sedan som en prins eller prinsessa bland rysch, guld och marmor.

MJ’s
Skönt konferens­häng på MJ’s i Malmö.

Snygg strandklubb

Ellery Beach House – Lidingö

Huvudstadens enda beach club? Ja, det påstår I alla fall Ellery att de är. Snyggt är det hur som helst och konferensen här får lätt en lyxig Palm Springs-känsla. Möbler och rum andas 60-talsglamour och för den som vill kombinera jobbmöten med motion, bad, cabanashäng och padel är det inga problem.

Ellery beachhouse

Vinresa med jobbet

The Winery Hotel – Solna

Snygga och hemtrevliga The Winery är lite som att åka på vinresa i storstaden och det trista motorvägsläget glömmer man bort redan i lobbyn. Här finns vinanläggningen och deras Winemaker’s Bar där man kan få smakprov på många toppviner. Naturligtvis även viner från hotellets delägare, vingården Terreno i Toscana. På taket lockar utomhuspoolen med eget gym året runt. Konferenssällskap upp till 120 personer.

The Winery Hotel

Iskall klassiker

Icehotel – jukkasjärvi

Ute efter en oförglömlig, lagbyggande upplevelse? Glöm då inte bort ishotellet i Jukkasjärvi. Ända sedan 1989, då det första Icehotel stod färdigt, har nya isskapelser förtrollat gäster varje vintersäsong. Konferenspaketens innehåll är anpassade efter säsong med aktiviteter som forsränning, norrskensvandring och isskulpturer. Glöm bara inte långkalsongerna hemma för det är uteliv som gäller.

Ishotell

Text: Redaktionen

Publicerad: måndag 6 december, 2021