Annons: INNEHÅLL FRÅN SELECTA

INNEHÅLL FRÅN SELECTA

Italiensk kaffekänsla
– när den är som bäst

Finns det något möte som inte börjar med frågan ”ska det vara en kopp kaffe”?
Se då till att du bjuder på det allra bästa. Med Selectas premiumkaffe från Lavazza kan både du och dina besökare njuta av en äkta espresso – och inte bara det:
– Vi kan hjälpa ditt företag att skapa en helt egen italiensk coffeshop med kaffe som smakar lika bra som i Italien, säger Andreas Staedler, taste and configuration manager på Selecta.

Allt fler företag hakar på den italienska kaffekulturen. Som en ledande leverantör hjälper och servar Selecta i dag hundratals arbetsplatser i Sverige och runtom i Europa med skräddarsydda lösningar, från kaffemaskiner till mat- och snacksautomater men också färdiga rätter. En stor fördel är Selectas lokala förankring, bara i Sverige finns man på hela 32 orter.

Arbetar ni med alla företag, oavsett storlek?

– Absolut, det spelar ingen roll om det är ett litet företag med 10 anställda eller ett jättebolag med tusentals medarbetare, berättar Andreas Staedler.

Bland Selectas många välkända varumärken märks Lavazza lite extra. Den italienska kaffegiganten, som grundades redan 1895 i Turin, är en påminnelse om att man kan kopiera mycket men aldrig ett arv och en lång traditionsrik historia. Så har också innovationskraften följt företaget genom åren, och i dag är familjeägda Lavazza ett av världens mest uppskattade och anlitade rosterier.

– Vi har haft ett samarbete med dem i tio år, vilket vi är väldigt glada och stolta över. Om man vill ha en riktigt bra italiensk espresso så är det kaffe från Lavazza man ska satsa på. Vi kan erbjuda en mängd olika certifierade rostningar för alla smaker, malda eller hela bönor, säger Andreas Staedler.

Denna omvårdnad om kvalitet och hantverk genomsyrar Selectas syn på hur man bygger en hantverksmässig premiumkänsla i kaffekulturen.

En vanlig missuppfattning är att kontorskaffe aldrig kan mäta sig med kaffet som du brygger hemma eller som du får serverat på restaurang. Men det är något som Andreas Staedler inte håller med om – åtminstone inte om kaffet kommer från en modern kaffemaskin.
– Dagens kaffemaskiner är fantastiska. De är väldigt tekniskt avancerade och ger ett perfekt resultat varje gång. Temperaturen ligger alltid på mellan 92–96 grader när vattnet når bönorna, vilket är optimalt när man vill servera en god espresso.

Många anställda som har jobbat hemma under pandemin återvänder nu till sina arbetsplatser, hur har det påverkat?

En tydlig trend är att fler och fler arbetsplatser satsar lite extra på de sociala ytorna på kontoren för att få medarbetarna att trivas och känna sig välkomna. Som ett led i detta bygger många om och utvecklar sina fikarum. Här kan vi hjälpa till med att skapa en egen coffeshop med allt från lyxiga kaffemaskiner till integrerade kylar med mat, dryck och mellanmål, säger Andreas Staedler och fortsätter:

– Förr satsade många företag på kvantitet och såg till att det fanns kaffemaskiner överallt på kontoret. I framtiden ser vi att bolag hellre satsar på hög kvalitet och färre maskiner. Man samlar kollegorna på ett och samma ställe där man erbjuder en kopp kaffe av riktigt hög kvalitet.

Publicerad: torsdag 5 maj, 2022

Fakta om Selecta:

Under dygnets alla timmar finns Selecta med er. Från frukostkaffet och mellanmålet till jobblunchen och trefikat med kollegorna. På Selecta brinner de anställda för att ge dig och dina kollegor de bästa förutsättningarna för att hålla energin och glädjen på topp. Med ett brett utbud av kända varumärken samt stort fokus på innovativa mat-, snacks-, kaffe-, och dryckeslösningar har vi något som passar för alla företag och verksamheter. Både på kontoret och on the go. Från start-up till stor koncern. De flesta av Selectas lösningar är helt anpassningsbara efter storlek, tycke och smak. Selectas primära syfte är att sprida glädje och förhöja dagen för alla dem som man når med sina produkter och tjänster. Selecta finns i 16 länder i Europa, med huvudkontor i Schweiz. I Sverige finns Selecta på 32 orter och har över 400 medarbetare.

Läs mer om Selecta www.selecta.com

Kom i kontakt med oss:  kundservice@selecta.com

 

 

Selecta Logotyp