Gisela Bäcklander, arbetslivsforskare på Karolinska Institutet. Foto: Mikael Sjöberg

FRÅGA FORSKAREN!

Vikten av förutsägbarhet i ett alltmer gränslöst arbetsliv

Nu stundar sommarledighet med tid för återhämtning och reflektion. Vi har träffat säsongens sista forskare, Gisela Bäcklander, arbetslivsforskare på Karolinska Institutet.

Vi återkommer till ämnet självledarskap som vi pratade med Gisela om senast hon var med i podden. Nu har vi fokus på vad självledarskap innebär i det nya hybrida arbetslivet som är ett än mer »underdesignat« och gränslöst arbete. Vidare pratar vi om vikten av förutsägbarhet och att både individer och grupper behöver fundera på hur man utformar en arbetsmiljö där vi bättre prioriterar och förvaltar våra begränsade kognitiva resurser så att de kan användas där de oftast behövs som mest och dessutom är roligast att tillämpa – i svårt, kreativt, koncentrerat arbete. 

Lyssna här:

Avsnittet släpptes 16 juni 2022

Publicerad: onsdag 22 juni, 2022