Lena Bjurner, generalsekreterare på Sveriges HR Förening.

Hej HR!

Hur man övar upp en organisations förmågor

I dagens snabbrörliga värld behöver vi få till en konstant förändringsförmåga i våra organisationer. Det kan vi göra genom att jobba mer praktiskt kring förändring och ge medarbetarna verktyg för att själva skapa kulturförändring.

Och för att bli bra på något behöver vi öva. Det gäller även våra viktiga organisatoriska förmågor; psykologisk trygghet, tillit, hövlighet, engagemang, lärande och tillhörighet. Det menar Jonatan Francén och Anna-Sara Sandvik, som utöver sina jobb inom HR på Skatteverket startat Trustivide. Med praktiska verktyg som workshops hjälper de organisationer att arbeta med just sina organisatoriska förmågor.

I veckans avsnitt:

• Här fastnar många organisationer när det kommer till förändringsarbete.

• Det problematiska när vi försöker få förändring att ske uppifrån och ner.

• Därför kan vi inte bara fokusera på mätning.

• Psykologisk trygghet är organisationens broccoli (bra för allt!)

Lyssna här!

Avsnittet släpptes 24 november 2022

Publicerad: torsdag 1 december, 2022
Jonatan Francén och Anna-Sara Sandvik
Jonatan Francén och Anna-Sara Sandvik, som utöver sina jobb inom HR på Skatteverket startat Trustivide.