Johanna Flanke, generalsekreterare, HR-föreningen. Foto: Karl Nordlund.

Cirkeln är sluten

Jag blev medlem i Sveriges HR Förening redan när jag pluggade på personalvetarprogrammet i Karlstad. För mig kändes det självklart att söka mig till ett större sammanhang, där jag som student fick lära av andra och kanske själv kunna bidra på ett hörn. Det var ett lätt beslut.

För någon vecka sedan träffade jag P-riks* avgående och tillträdande gäng när de möttes i Stockholm, och då kom den där känslan från tiden i Karlstad tillbaka. Känslan av att vara precis i början på något nytt, känslan av att allt är möjligt, känslan av att nu kör vi! 

Det är precis den energin jag vill ta med mig som ny generalsekreterare i Sveriges HR Förening. 

Vi lever i en utmanande tid, och har kanske aldrig stått inför så många och svårhanterade frågor i vårt samhälle, men det innebär också möjligheter när våra HR-frågor alldeles naturligt hamnar i fokus.

Nu gäller det att hålla i och ta chansen att flytta fram positionerna.

Vi är många medlemmar i Sveriges HR Förening och det gör att vår kollektiva intelligens har en ändlös potential när vi samlar den, lyssnar på den och skapar nytt.

Precis som att det är viktigt att vi påminner oss om att de värderingar som guidar oss i vardagen inte bara är tomma ord. Vi ska vara modiga, bjussiga, relevanta och hållbara. Det är viktigare än någonsin.

Därför är jag väldigt glad över att vår förening i dag har en plattform i både struktur och kultur som gör det lätt att arbeta framåt. 

Det kan vi bland annat tacka min företrädare Lena Bjurner och hennes fantastiska team för samt alla duktiga samarbetspartners som vi har knutit till oss. HR Föreningen är nu en plats för alla som jobbar inom HR/people i Sverige, och det ska vi värna om och vara stolta över.

Jag ser fram emot att se vad vi kan åstadkomma tillsammans. 

Varmt välkommen till årets första nummer av HR People – och tack för förtroendet!

Johanna Flanke, generalsekreterare, Sveriges HR Förening

*Personalvetarstuderandes riksförbund

Publicerad: tisdag 14 februari, 2023