Johanna Flanke, generalsekreterare, HR-föreningen. Foto: Karl Nordlund.

KRÖNIKA

Julafton redan i maj

Det är som den där känslan inför julafton: det är mycket att ordna med in i det sista och det pirrar i kroppen av förväntan – och man är samtidigt lite undrande om man har glömt något.

Det är så jag skulle vilja beskriva hur jag känner mig just nu, för under första veckan i maj är det dags att presentera Sveriges HR Förening i en ny och uppdaterad form.

Därför vill jag ge er en liten heads up redan nu!

Det blir nytt utseende på hrforeningen.se. Ny grafik. Nya färger. Nya smarta funktioner. Till och med en ny logotyp. Detta nya visuella uttryck kommer genomsyra alla våra kanaler, och naturligtvis även inkludera vårt medlemsmagasin HR People.

Snacka om rivstart för mig som ny generalsekreterare, det har varit några minst sagt hektiska men väldigt roliga månader sedan jag tillträdde i januari.

Därför vill jag också passa på att ge en stor eloge till mina medarbetare på HR Föreningen som initierade omgörningen för snart ett år sedan, och till styrelsen som har gett tummen upp för våra idéer.

Vi har testat, lyssnat på våra medlemmar, tittat på massor med olika förslag, grottat ned oss i detaljer, brutit ihop och börjat om igen. Känns det igen? Förändringar är ofta känsliga och jobbiga, men också härligt utvecklande och helt nödvändiga.

Sveriges HR Förening har funnits sedan 1921 och som alla organisationer med en stolt historia och som har fokus på framtiden så behöver man levla upp då och då. Den nya webbplatsen med nya funktioner och en ny skön kostym kommer att ge vår förening bättre förutsättningar att bygga vidare utifrån vårt syfte att skapa olika mötesplatser för utveckling och lärande. Men också att vara vår gemensamma röst för HR/People i Sverige och lyfta fram nytt som gör nytta inom vårt område.

Den visionen har varit vår ledstjärna under omgörningen – att skapa relevanta upplevelser för er medlemmar med högsta möjliga nyttofaktor.

Jag håller tummarna för att ni kommer gilla vad ni ser.

Första veckan i maj river vi av omslagspapperet!

Men innan dess, varmt välkommen till ett nytt spännande nummer av HR People, där vi den här gången har ett extra fokus på ledarskapsfrågor och alla dess utmaningar ur en rad olika infallsvinklar. En personlig favorit ur innehållet är intervjun med Susanne Ohlsén som efter en lång karriär som HR-chef tog klivet upp och blev vd. 


Johanna Flanke, generalsekreterare, Sveriges HR Förening

Publicerad: tisdag 4 april, 2023