Zorica Bodiroza tillsammans med Johan Segergren.

FRÅGA FORSKAREN

Fokus, prestation och välmående utifrån hjärnans förutsättningar

Denna episod av Fråga Forskaren fokuserar på vår hjärna och hjärnans förutsättningar för god prestation, fokus och välmående.

Tillsammans med Sissela Nutley som doktorerat i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet med fokus på hjärnans utveckling och formbarhet söker Zorica och Johan svar på frågor som: vad behöver vi beakta i dagens uppkopplade vardag för att må bra och prestera? Hur påverkas vårt arbetsminne och förmåga till fokus av all multitasking? Hur vilar vi hjärnan på hjärnans villkor? Vi bjuds på den »mentala tallriksmodellen« som kan vara till hjälp när vi ska organisera vårt arbetssätt både som individer och organisationer med hjärnans grundförutsättningar som utgångspunkt.

Publicerad: fredag 5 maj, 2023
Sissela Nutley
Sissela Nutley