Ulf Ericsson är professor i personal- och arbetslivsvetenskap och Pär Pettersson är biträdande professor i personal- och arbetslivsvetenskap med inriktning psykologi. Båda är verksamma vid Högskolan i Kristianstad. 

FRÅGA FORSKAREN

Fokus på verksamhetsskap

Vi kickar igång säsong åtta tillsammans med Ulf Ericsson och Pär Pettersson. Det blir ett spännande och givande samtal utifrån deras forskning och bok där de säger »Vält pyramiden i arbetslivet – fokus på ledarskap är inte lösningen«.

I stället menar de att företag och organisationer bör rikta ljuset mot verksamhetsskap – vilket skulle främjar både effektivitet och välbefinnande. Vi pratar om vad det innebär att göra denna förflyttning från ledarskap, hierarki, roll och individ till fokus på dialog om det gemensamma uppdraget och verksamheten. 

Hur får vi till arbetssätt och processer så att vi tillsammans kan utbyta bilder och få en förståelse för vilka förutsättningar, villkor och behov som finns för att lyckas med vårt uppdrag? 

Ulf Ericsson är professor i personal- och arbetslivsvetenskap och Pär Pettersson är biträdande professor i personal- och arbetslivsvetenskap med inriktning psykologi. Båda är verksamma vid Högskolan i Kristianstad. 

Mer information och länkar hittar du här. 

Publicerad: fredag 9 februari, 2024