San Sebastiáns myllrande gränder rymmer massor av restauranger. Mugaritz är en given favorit.

Spaning

Hit åker vi på konferens 2018

Medelhavet är populärt bland svenska konferensfixare men nu kommer spanska San Sebastián vid Biscayabukten, 20 km från gränsen mot Frankrike.

San Sebastián är en av Baskiens tunga turistmagneter och det av två anledningar: Fantastiskt mat och grymma surfstränder.

Koncentrationen av Michelinkrogar är högre här än någon annanstans i världen. Pintxos (baskiska tapas) finns lite överallt men utbudet är brett. Den gamla pittoreska delen av staden är ett myller av smala gränder och restauranger. Arzak på Avenida Alcalde Jose Elosegui, med tre Michelinstjärnor, och Tedone Jatetxea på Calle Corta, är kanske de mest spännande.

Det bästa med San Sebastián är för många ändå stadens två berömda sandstränder.v

De sträcker ut sig på varsin sida om stadens centrum. La Concha är längst och ligger ständigt högt upp på topplistorna över världens finaste sandstränder. Den andra stranden, Zurriola, har en mer ungdomlig prägel, kanske för att den är känd för sina stora vågor vilket lockar surfare från hela världen.

Publicerad: söndag 25 mars, 2018

2 KONFERENSSTÄDER PÅ G

Björn Wigge, produktchef för Resia Möten, Event & Konferens tipsar om två andra städer som lockar i år:

• Prisvärda Belgrad med kort flygtid och hett uteliv kan mycket väl bli en konkurrent till Berlin och Prag.

• Kapstaden tar andelar av New York. De har som bäst klimat när vi i Sverige har det som sämst, ingen tidsskillnad, stort aktivitetsutbud, spännande vindistrikt och ett underbart utbud av mat.