Hälsa

Byggarbetare tränar judo

Fallolyckor är den vanligaste arbetsskadan och byggarbete är en av de hårdast drabbade yrkesgrupperna.

För att minska på olyckorna har AFA Försäkring tillsammans med Svenska Judoförbundet tagit ett annorlunda grepp och startat ett fallförebyggande träningsprogram på arbetsplatser i riskzonen. Träningen är i full gång och först ut är ett byggbolag i Göteborg.

»Vi har en grupp på ett tiotal byggnadsarbetare som tränar upp fallteknik, balans och styrka under 10 veckor. Det ska bli spännande att följa hur de utvecklar sin fallkompetens«, säger tränaren Annika Krus.

Träningsprogrammet som leder till fallkompetens är framtaget av Svenska Judoförbundet i samarbete med Dalarnas Högskola.

Fallolyckor är den vanligaste arbetsolyckan i Sverige och varje år drabbas runt 11 000 människor.

Svart bälte till det initiativet!

Foto: Shutterstock

Publicerad: tisdag 5 juni, 2018