I en helt egen värld.

Teknik & etikett

Ett ägg kommer lastat – med tystnad

En rymdkapsel har landat. Ett jätte-ägg i plast som skänker avskärmning i dagens vidöppet bullrande kontors­miljöer.

Skapelsen – som tystnadsträngtande och koncentrationssuktande medarbetare kan stiga in i – heter E-Bulle och har lanserats av franska Leet Design. Inuti är den ombonat läderklädd och totalutrustad för flitigt digitalt arbetande via ljud och bild. Mellan varven kan hjärnan friskas upp via ett ljudprogram »utvecklat av en neuroforskare«. En annan fiffig detalj är att den är utrustad med en luftrenare.

Men se upp. Avskärmning betyder ju också kontrollförlust. Så bli inte förvånad om den försvunne kollegan befinner sig i en helt annan värld när du lyfter på äggets lucka. E-bullen rymmer nämligen också möjligheten att ge sig hän åt tv-spel.

Publicerad: fredag 21 december, 2018