HR Dagarna 2019

Årets HR-hjältar utsedda!

Nu är årets HR-hjältar korade!
Och kan man tänka sig en bättre miljö för en prisceremoni än Blå hallen i Stockholms stadshus, där årets HR Gala arrangerades.

Det är Sveriges HR Förening som årligen delar ut HR-priserna (sex olika kategorier), i syfte att uppmärksamma personer som var och en på sitt sätt stärkt utvecklingen av HR-professionen och bidragit till en positiv samhällsutveckling. Ett nytt pris för i år var Kerstin Hesselgren-priset som gick till advokat Anne Ramberg.

»Vårt samhälle och arbetsliv befinner sig mitt i en stor omställning, inte minst mot bakgrund av den digitala transformationen, och detta påverkar HR i allra högsta grad. Att då få möjlighet att lyfta fram vinnare och goda exempel känns otroligt värdefullt. Vi behöver inom HR, precis som inom idrotten, stjärnor som kan inspirera och dela med sig av sina erfarenheter«, säger Manne Didehvar, generalsekreterare Sveriges HR Förening.

 

VINNARNA AV HR-PRISERNA 2019 ÄR:

 

Sveriges HR-bok 2019

Digitaliseringen och arbetsmiljön

Författare: Bengt Sandblad, Jan Gulliksen, Ann Lantz, Åke Walldius och Carl Åborg Förlag: Studentlitteratur

I kategorin Sveriges HR-bok belönas den bok som gett ett extraordinärt stöd till de som arbetar med människors utveckling på arbetsplatsen. Priset har delats ut sedan 1982 och böckerna bedöms enligt kriterierna aktualitet, angelägenhet och användbarhet.

 

HR-forskningspriset 2019

Kristoffer Holm, Institutionen för psykologi vid Lunds universitet

Utmärkelsen HR-forskningspriset premierar värdefull forskning inom områden som är av relevans för HR-professionen, som exempelvis HRM, organisation och ledarskap. HR-forskningspriset 2019 är ett samarbete mellan Centrum för global HRM vid Göteborgs universitet, IPF–Institutet för Personal och Företagsutveckling vid Uppsala universitet, Studentlitteratur och Sveriges HR Förening.

 

 

Sveriges HR-medarbetare 2019

Fabian Åhlin, Talent Acquisition Partner BillerudKorsnäs

I kategorin Sveriges HR-medarbetare belönas en sann eldsjäl och inspiratör som stått upp och trott på sin idé eller sitt projekt men dessutom uthålligt bedrivit ett förändringsarbete för att bryta ny mark.

 

Sveriges HR-chef 2019

Hanna Bergfäldt, Head of HR/PD Elgiganten

I kategorin Sveriges HR-chef belönas en person som är en riktig ledare inom HR. Det kan antingen vara en chef med medarbetaransvar inom någon av disciplinerna som tillhör HR, eller någon som är chef över en hel HR-avdelning.

 

Sveriges HR-profil 2019

Jonas Tellander, VD Storytel Sweden

I kategorin Sveriges HR-profil belönas en VD, ekonomichef eller någon annan profil som verkligen banat väg för att HR skall kunna göra sitt arbete ännu bättre – en sann HR-ambassadör som påverkat andra positivt och som varit en stor kraft- och inspirationskälla.

 

 

Kerstin Hesselgren-priset 2019

Ann Ramberg, advokat

Kerstin Hesselgren-priset är ett nyinstiftat pris som årligen kommer att delas ut till en förebild som med ett långsiktigt engagemang sätter fokus på medmänsklighet och jämlikhet på våra arbetsplatser och i vårt samhälle. Pristagarens beslut och handlingar präglas av civilkurage, mod och frispråkighet.

 

Publicerad: onsdag 9 oktober, 2019