Ulrika Spåls, styrelseordförande i Sveriges HR Förening.

Krönika

Vi har en ny chef!

Ibland känner man direkt när något är helt rätt, och så var det när jag och resten av styrelsen i Sveriges HR Förening träffade Lena Bjurner. Jag är verkligen så stolt över att nu kunna presentera henne som vår nya generalsekreterare.

Förutom att Lena är en stor personlighet i HR-Sverige, så står hon för en blandning av erfarenheter och visioner som är exakt vad vår förening behöver.

Under Manne Didehvar, som avgick tidigare i höstas, så har vi städat och rensat upp och satt en fungerande plattform med service och erbjudanden till våra medlemmar, men när vi nu är redo att ta nästa steg så kan jag inte tänka mig en bättre person än Lena att leda det arbetet. 

För det är ju som så – HR-frågorna blir bara allt viktigare, såväl för företag och organisationer som i ett samhällsperspektiv. Därför är det min uttryckliga ambition att Sveriges HR Förening ska ta en tydlig position i den ­debatten och utvecklingen. Vi ska ha modet och förmågan att utmana och ­initiera viktiga samtal och våga lägga upp de viktigaste frågorna på bordet.

Då blir man på riktigt en kunskapsorganisation att räkna med.

Det finns mycket vi behöver finna svar på tillsammans. Vad innebär gig-ekonomin på sikt? Vilka utmaningar ställs samhället inför när det kommer till kompetensförsörjning? Hur lyckas vi med att komma åt all kompetens i samhället genom verklig integration och mångfald? Hur skapar vi plats för både effektivitet och ökad innovationskraft? Hur kan vi vara med och driva digitaliseringen? AI? 

Utmaningarna är komplexa, men med Lena vid rodret kommer vi få en engagerad, trovärdig och tydlig röst.

Sveriges HR Förening ska bidra till att utveckla professionen och underlätta vardagen för våra medlemmar genom att vässa våra utbildningar och aktivt inspirera till nya sätt att tänka och verka i arbetslivet. Då kommer vi också att bli mer relevanta för fler människor inom hela HR-Sverige. Här ser jag stora möjligheter för en ny ledning att verkligen göra avtryck och få föreningen att växa, både i inflytande och i antalet medlemmar.

Så är också Lena Bjurner van vid stora och lyckade förändringsresor. Närmast kommer hon från rollen som HR- och hållbarhetsdirektör på Scandic, men hon har även en bakgrund inom American Express där hon var ansvarig för kundutveckling och försäljning.

Läs gärna det fina reportaget med henne på sidorna 16–23, där hon berättar mer om sig själv och sina tankar runt HR och också gläntar lite lagom på dörren till framtiden. 

Trevlig läsning!

Ulrika Spåls, styrelseordförande sveriges hr förening

Publicerad: söndag 8 december, 2019