Lyssna!

HR i förändring

Lena Bjurner, Sveriges HR Förenings nya generalsekreterare, om framtidens utmaningar – och lösningar.

Tommie Cau pratar med Lena Bjurner, tillträdande generalsekreterare och VD för Sveriges HR Förening. Som HR-direktör inom American Express var hon med och transformerade reseindustrin. Som HR- och hållbarhetsdirektör på Scandic Hotels Group har hon hyllats för arbetet med att skapa en inspirerande kultur med fokus på värderingar, ledarskap och lärande. Som HR-ledare utforskar hon just nu nästa stora förändring: Artificiell Intelligens.

I detta avsnitt pratar vi om utmaningar och möjligheter med att bygga rätt kultur för att stötta en ny affärsstrategi och digital transformation. Vi går igenom stegen och insikterna från den omfattande (och av många hyllade) förändringsresan med Scandic Hotels och vad som faktiskt fick saker att hända. Lena fördjupar sig också i det hon ser som nästa stora skifte, nämligen artificiell intelligens och om varför detta blir en av de viktigaste HR-frågorna framåt. Lena ger (i det längre avsnittet) även sina tips till andra HR-ledare, berättar kort om sin egen resa i karriären och om nya jobbet på Sveriges HR Förening. Självfallet ger Lena Bjurner även sina tydligaste HR-spaningar och avslöjar sin bästa HR idé. 

Lena Bjurner har över 20 års erfarenhet som chef inom försäljning, kundutveckling och HR och har de senaste 15 åren haft olika HR-chefsroller inom American Express globalt och Scandic Hotels Group.

Lyssna även på Bonusavsnittets After Talk för att höra Lena Bjurners svar på alla lyssnarfrågor.

Avsnittet finns på Apple Podcast och Spotify.

Publicerad: torsdag 12 december, 2019