LENA BJURNER, generalsekreterare Sveriges HR Förening. Foto: Karl Nordlund

Krönika

Avstamp mot framtiden

Jag börjar mitt nya jobb som generalsekreterare för Sveriges HR Förening för att jag har en brinnande passion för vår profession! Som person är jag ingen ensamvarg utan tycker om att jobba tillsammans med andra.

Det är så jag vill att vi också ska ha det inom föreningen och med dig som ­medlem. En bjussig gemenskap där vi delar med oss, lär av varandra och hjälper organisationer och företag att lyckas.

Tillsammans bygger vi ett inkluderande HR-nätverk, som man alltid kan vända sig till. 

För som jag ser det behöver vi varandra mer än någonsin. Förändringstempot i samhället är högt och vi har många viktiga frågor på bordet: Digitalisering, AI, ­urbanisering, förändringar i demografin, kompetensbrist, social hållbarhet … 

Utmaningar som kräver ett ökat fokus på ett dagligt, livslångt lärande.

Men med engagemang och ett öppet sinne öppnas också nya möjligheter.

Jag vill att Sveriges HR Förening ska vara en inspirerande mötesplats som kan engagera både digitalt och i fysiska möten. 365 dagar om året. I hela landet. Ett ­lärande när man behöver det, där man behöver det. I den plattformen finns en enorm och outnyttjad styrka. 

Vi är i dag cirka 6 000 medlemmar och har över 24 000 följare på LinkedIn. Bland dem finns alldeles säkert många som funderar på samma frågor och ­utmaningar i vardagen. Dem vill vi fånga upp. 

Själv älskar jag att dela med mig av det jag har lärt mig. Både det som har gått bra och det som inte gått som jag hade tänkt. 

Med all vår gemensamma kunskap och erfarenhet kan vi inspirera och bygga nya insikter. 

Här känner jag mig också väldigt trygg i att vi kan göra skillnad på riktigt. I vår förening finns inget vinstintresse. Vi finns där för våra medlemmar, och det är en närvaro som jag vill stärka i alla kanaler. 

Tillsammans jobbar vi med innovation. Vi jobbar nära forskningen. Våra frågor har aldrig varit mer spännande, intressanta och viktiga. Samhället transformeras och människan står i centrum. Det är där HR kommer in.  

Tack vare vårt samlade kunnande blir Sveriges HR Förening en viktig röst i samhällsdebatten. 

Berätta därför för oss vad du uppskattar och vad du inte tycker ger dig någonting. Skicka ett mejl, slå en signal eller adda mig och mina kollegor på LinkedIn. 

Jag är så glad att du är medlem och jag ser fram emot vårt gemensamma lärande.

Tillsammans skapar vi framtidens HR-historia! 

Nu börjar resan. 

LENA BJURNER, generalsekreterare Sveriges HR Förening

Publicerad: onsdag 19 februari, 2020