Annons: Innehåll från Morot & Co
Maria Geijer, affärsområdeschef på Morot & Co

Innehåll från Morot & Co

Konsten att skapa engagemang på håll

Att få medarbetare och kunder att trivas och stanna länge, behöver inte vara komplicerat. Precis som med andra relationer kan lite omtanke göra stor skillnad. På Morot & Co har man tagit fasta på det och hjälper andra att göra detsamma.

Känslan av att vara sedd och uppskattad för sitt jobb är något som väger tungt. För att det ska kännas genuint och få effekt blir just den personliga touchen viktig. Precis med detta i åtanke ville Mediafy AB, bolaget bakom Morot & Co, innan sommaren uppmuntra sina egna medarbetare och gjorde det i sann Morot & Co-anda. 

– Efter en minst sagt annorlunda start på året som varit utmanande på olika sätt, ville vi tacka för ett bra jobb och visa att vi ser allas insatser, säger Maria Geijer som är affärsområdeschef på Morot & Co. Vi överraskade med att buda hem ett gåvokort med en personlig hälsning tillsammans med en fin tygväska och skön tröja i hållbart material för sommarens »svemester«. Eftersom hela kontoret arbetade hemifrån kunde vi inte dela ut gåvan personligen, men på det här sättet blev det ändå personligt.

Gåvokort som produkt har funnits länge, med flera olika aktörer på marknaden. Morot & Co lanserades under 2018 med ambitionen att utmana branschen och ta den till nästa nivå med fokus på hållbarhet och att göra gåvokort mer personliga. 

– Vårt varumärke genomsyras av vår företagskultur som är byggd av glädje, framåtanda, gemenskap och kreativitet. Och med de byggstenarna hjälper vi andra företag att skapa engagemang, motivation och lojalitet hos både medarbetare och kunder, säger Maria Geijer.

Sedan lanseringen 2018 har responsen varit fantastisk och försäljningen under förra året mer än fördubblades jämfört med året innan. 

– Vi har en stor ökning i efterfrågan även i år vilket såklart är väldigt roligt. I de speciella tider vi lever i nu ser vi att ledare och chefer letar efter alternativa sätt att peppa och engagera sina medarbetare. Många talar om utmaningen med att visa att de ser sina medarbetare när den dagliga närvaron och bekräftelsen inte sker lika spontant och naturligt, säger Maria Geijer. En bidragande orsak till den ökande efterfrågan är troligtvis också den lagändring som trädde i kraft 1 juni och gäller fram till årsskiftet. Den innebär att företag kan ge sina medarbetare en gåva för 1000 kronor helt skattefritt, utöver julgåvan. 

»Vi ser att ledare och chefer letar efter alternativa sätt att peppa och engagera sina medarbetare.«

I början av 2020 gjorde Morot & Co en undersökning bland sina kunders medarbetare som visade att hela 89,7% är nöjda eller mycket nöjda med sin gåva. Kunderna är allt från små bolag med bara några få anställda till stora bolag med flera tusen medarbetare.  

– Resultatet gör oss extra glada eftersom det är via mottagarnas upplevelse av gåvan som vi kan hjälpa våra kunder att göra skillnad på riktigt. Och nu när många fortfarande jobbar hemma så är behovet ännu större, säger Maria.

Vikten av att en gåva måste kännas personlig och genomtänkt för att ge önskad effekt är något som Morot & Co tagit fasta på.

– Våra kunder får en egen unik hemsida där mottagarna väljer sin gåva. Kundens logga finns med både där och på gåvokorten. På hemsidan finns även plats för en egen bild och att skriva en personlig hälsning, så att det helt och hållet är kunden som står som avsändare. Flera av våra kunder väljer också en videohälsning för att på ett mer levande sätt förmedla sin hälsning till sina medarbetare. Vi hade även en kund där ledningsgruppen sjöng en sång som de hade övat in, berättar Maria. 

En av fördelarna med gåvokort är också att utbudet av gåvor att välja bland är så brett. Alla kan hitta något de vill ha eller behöver. Det finns även något för den som vill göra gott.

– Många av våra kunder fokuserar på hållbarhetsfrågor även när de väljer gåvor till sina medarbetare. Det tycker vi är väldigt positivt, säger Maria. Vårt trademark »En bättre värld« utgör basen för vårt eget hållbarhetsarbete inom Morot & Co. Hållbarhet är viktig värdering hos oss men även en möjlighet sticka ut från våra konkurrenter och driva en välkommen förändring av branschen.

Publicerad: söndag 4 oktober, 2020

VILKA ÄR MOROT & CO?

Morot & Co ägs av nordiska Mediafy AB som är en del av Bonnierkoncernen. Varumärket lanserades 2018, men verksamheten har över 10 års erfarenhet av företagsgåvor till personal och kunder. Utöver gåvor till medarbetare hjälper Morot & Co flera nordiska företag med kampanjer och lojalitetsarbete riktat till deras kunder. Läs mer om Morot & Co på www.morot.co

VAD ÄR GÅVOKORT?

Ett gåvokort ger mottagaren möjlighet att själv välja sin gåva bland ett specifikt utvalt utbud. Hos Morot & Co kan mottagaren välja mellan produkter, digitala tjänster, tidningar och upplevelser. Mottagaren kan också välja bland produkter med fokus på hållbarhet samt olika välgörenhetsprojekt. Det finns också möjlighet att helt skräddarsy utbudet om företaget vill.

 

»Eftersom hela kontoret arbetade hemifrån kunde vi inte dela ut gåvan personligen, men på det här sättet blev det ändå personligt.«