Investera i dig själv – följ femtimmarsregeln!

UTVECKLING

Ständigt lärande

Fem timmar i veckan kan göra världens skillnad.

Kalendern är nedsmetad med möten och vi har fullt upp från 9 till 5 – men blir vi bättre på det vi gör? I ärlig­hetens namn ska sägas att många av jobbuppgifterna nog görs på rutin. För att riktig utveckling ska ske måste vi investera i oss själva.  

Författaren Michael Simmons har myntat begreppet femtimmarsregeln. Han förespråkar att vi varje vardag ägnar en timme åt läsning, och att upp­datera oss själva. 

»Idén om att lära sig förväxlas ofta med hårt arbete, därför lägger många för mycket fokus på produktivitet och effektivitet och inte på förbättring. Som ett resultat av detta kan endast fem timmars avsiktlig inlärning i veckan vara det som skiljer dig från resten«, har Michael Simmons sagt.

I samma tankebana uppmuntrar han företag till att våga experimentera, då han menar att innovationer sällan föds ur vardagens upprepningar. Google ­låter exempelvis sina medarbetare ägna sig åt nya projekt under 20 procent av arbetstiden.

Publicerad: torsdag 15 oktober, 2020