Johan Segergren och Zorica Bodiroza.

FRÅGA FORSKAREN!

Förutspå framgång på jobbet

Möt Bo Melin, professor i arbetspsykologi vid Karolinska Institutet, och som forskar inom kognitiv och emotionell kapacitet i förhållande till hälsa och social status.

Avsnittets tema är personlighetstester. Ett spännande ämne som skapar många frågeställningar och saker att reflektera kring. I avsnittet pratar vi om två tydliga läger: för och emot. Också den ständigt relevanta frågan om vad man egentligen mäter och hur det predicerar individens framtida arbetsförmåga.

Under de senaste 25 år har tilltron till tester varierat. På senare år har tester återigen varit i ropet och bland annat setts som en lösning för att uppnå fördomsfri rekrytering – medan vissa ifrågasätter dess verkan.

Lyssna här:

Publicerad: fredag 11 juni, 2021

Bo Melin

Bo Melin