Maria Ergül vinner utmärkelsen Årets HR-bok med Vägra väggen – facit till hållbara medarbetare.

HR Galan

Årets HR-bok 2021 utsedd: Vägra väggen – facit till hållbara medarbetare

Under HR Galan delades priset Årets HR-bok ut. Utmärkelsen gick i år till Vägra väggen – facit till hållbara medarbetare av Maria Ergül (Sanoma Utbildning). 

Årets HR-bok är en utmärkelse från Sveriges HR Förening som belönar den bok som gett ett extraordinärt stöd till de som arbetar med människors utveckling på arbetsplatser. 

Så här motiverar bokjuryn årets pristagare Vägra Väggen! Facit till hållbara medarbetare

»Intensiteten och kraven på effektivitet i arbetslivet ökar ständigt och inte sällan på bekostnad av hälsa och välmående. Med en gedigen grund i lagstiftning och aktuell forskning ger denna bok en mycket tydlig bild av hur både ledare och medarbetare kan arbeta proaktivt för att främja mänsklig hållbarhet. Samtidigt får vi konkreta verktyg för att hantera rehabilitering och säkra stabil återgång i arbete. Det du som chef väljer att göra i dag kommer spela roll för hur din medarbetare mår i morgon.«

Bokjuryn utgörs av: 

• Johanna Thermaenius, HR-direktör, Keolis Sveriges AB (ordförande för bokjuryn) 

• Johan Hydén, ägare Kamp Företagsutveckling 

• Patrizia Bricca, Kompetens- och ledarutvecklare, Handelsbanken 

• Björn Lorentzon, Business Development Manager, Sympa HR 

• Petronella Wacker, Chefsadministratör, Kammarrätten i Göteborg 

• Caroline Lantz, Organization & Rewards Specialist, Doktor24 

De två andra titlarna som bokjuryn hade nominerat till Årets HR-bok 2021 var Transformativ förändring och agilt ledaskap av Eva Norrman Brandt (Sanoma Utbildning) och Mer jämställda löner: handbok för chefer av Daniel Edenholm och Ulf Gustavsson (Frick Publishing AB). 

För mer information: Sveriges HR Förening, Elin Widmark, Kommunikation- och marknadsansvarig elin.widmark@sverigeshrforening.se, 070-115 89 19

Publicerad: torsdag 21 oktober, 2021