Elin Frögéli är leg. psykolog och postdoktor på Avdelningen för psykologi, Institutionen för klinisk neurovetenskap vid Karolinska Institute.

FRÅGA FORSKAREN

Lyckade strategier för onboarding i tre delar

I detta avsnitt av vår podcast fördjupar vi oss i den senaste forskningen som belyser de väsentliga aspekterna av onboardingmodeller och deras potential att främja en sund etablering i arbetslivet och i nya roller, samtidigt som de bidrar till att förebygga arbetsrelaterad stress.

Elin Frögéli som är leg. psykolog och postdoktor på Avdelningen för psykologi, Institutionen för klinisk neurovetenskap vid Karolinska Institutet, guidar oss genom de centrala komponenterna för framgångsrik onboarding: rollklarhet, kompetensupplevelse och social inkludering. Vi utforskar också betydelsen av att utbilda och stödja handledare och mentorer som nyckelpersoner i processen. Vårt samtal tar oss bortom teorin och ger praktiska insikter. Besök HR-föreningens hemsida för att ta del av de konkreta råd och utbildningsmöjligheter som utgår från denna forskning. Välkommen till en fördjupande diskussion om ett ämne som berör varje organisation och dess medarbetare. 

Publicerad: måndag 20 november, 2023