Annons: Innehåll från Comveritas

Innehåll från Comveritas

Vänd på begreppen

Alla vet att medarbetarna är företagets viktigaste resurs. Nu är dags att ta nästa steg när det gäller förhållningssättet till frånvaro, oavsett vilken anledning. Om vi istället för sjukfrånvaro jobbar med frisknärvaro där du som företagare tar ett aktivt grepp om dina medarbetares hälsa. Både den fysiska och psykiska, innan symptomen kommer och den första frånvarodagen uppstår. Då skapar vi både attraktiva arbetsplatser och – nöjda medarbetare.

 

Låt dina anställda sätta egna mål när det gäller hur de vill sköta sin hälsa. Du som chef bistår på bästa sätt med verktygen som behövs. För att hålla både medarbetarnas hälsa och arbetsmiljön på topp. Företag som lyckas med detta kommer att få engagerade medarbetare som känner sig uppskattade – redan innan någonting händer.

Vi har hjälpt många företag att analysera deras arbetsmiljö. Allt börjar med ett besök på arbetsplatsen och därefter enskilda samtal med företagsledning och de anställda. Vägen tillbaka till jobbet är betydligt kortare om symptomen upptäcks i tid och att man känner förtroendet att ta upp det med sin arbetsgivare.

Vi vet att majoriteten av alla sjukskrivningar är ett resultat av att livspusslet inte alltid blir som man tänkt sig. Samtidigt vet vi att det är företagen som bär större delen av ansvaret för kostnaderna. Kunskap, förståelse och konstruktiva åtgärder är det viktigaste för att hantera dessa situationer.

 

Vi har kompetensen

Statistik talar ett tydligt språk när det gäller den verkliga kostnaden av medarbetare som inte är på plats på sin arbetsplats. Oavsett hur bra ditt företag än arbetar med frisknärvaro i förebyggande syfte kommer det att uppstå oförutsedda händelser. Som när medarbetare behöver hjälp vid sjukdom eller när de behöver få medicinsk rådgivning under en rehabilitering.

 

Därför har Comveritas flera olika experter beroende på situationstyp. Medarbetare kan få träffa samtalsterapeuter, psykologer eller arbetsmiljökonsulter för att bara nämna några. Självklart kan vi ordna tider för hälsoundersökningar, hjälpa till med olika medicinska intyg och genomföra vaccinationer för hela arbetsgrupper. Dessutom kan vi även ta fram utbildningar inom området arbetsmiljö.

 

Alla individer är olika. Därför är vår grundinställning på Comveritas att varje ärende som vi hanterar är unikt. Varje uppdrag vi utför kräver både kunskap och känsla för att kunna lösas på bästa sätt. Vår styrka är att vi med vårt engagemang anpassar insatsen för både arbetsgivarens och arbetstagarens bästa.

 

Vad tycker våra kunder?

Ultraputs AB: “Tack vare Comveritas har vi lyckats få ned sjukskrivningstalen.”

Aviator AB: “Comveritas hälsosamtal har skapat en helt annan förståelse – både från företagets sida men även från våra medarbetares.”

Södervidingebagaren: “Comveritas är alltid lätta att ta kontakt med. Vi har alltid fått snabba svar och inte minst – hjälp när det behövts.”

 

Läs gärna mer på www.comveritas.se vad kunderna har att säga om oss.

Här kan du lyssna till vad några av våra kunder har att säga om oss.

https://youtu.be/-0e5d8T_7gQ

Annons: Innehåll från Comveritas

Publicerad: måndag 11 februari, 2019