Svante Randlert, business and people advisor

People frågar

Därför är Ai avgörande

Vilken är den viktigaste HR-frågan 2020? Under året möter vi en rad stora HR-personligheter som ger sin syn på saken. Nummer 4 i vår serie är Svante Randlert, business and people adviser.

»AI och medmänskligt ledarskap låter kanske inte som något som går ihop. AI är för många onaturligt, och ledarskap är humant, men det är en bättre matchning än man kan tro. AI kommer att vara väldigt bra för ledarskapet. Genom att ägna mindre tid åt att analysera och administrera får ledare mer tid åt medarbetarna, vara nära affären och stärka sina relationer. HR och ledarna i landets organisationer behöver fundera kring de möjligheter som finns i tekniken, som kompletterar och förstärker det med mänskliga ledarskapet.«

Publicerad: tisdag 23 juni, 2020