Lena Bjurner, generalsekreterare på Sveriges HR Förening.

KRÖNIKA

Hej då & På återseende!

Efter tre år är det nu dags för mig att gå vidare till en ny och intressant utmaning.

Jag vill därför i min sista krönika som vd och generalsekreterare för Sveriges HR Förening passa på att tacka för förtroendet som ni har gett mig. Att tillsammans med er ha fått arbeta med HR-professionens utveckling under tre år har varit en fröjd och en ära, och som självklart även inneburit en hel massa lärande. 

Jag minns när jag började på föreningen, det var först då jag på riktigt fick upp ögonen för Kerstin Hesselgren. Hur otroligt glad jag var över att vi har en så spännande grundare. Detta var en känsla som sedan bara förstärktes när jag insåg vidden av hennes betydelse, och hur vi som förening har fortsatt att verka i hennes anda: en obunden och viktig röst som gör skillnad för människor och organisationer. 

Världen behöver fler människor som Kerstin Hesselgren som med mod står upp för allas lika värde och för jämlikhet på våra arbetsplatser. 

Denna vilja att skapa positiv förändring och hållbara resultat för såväl organisationer som enskilda individer är något som genomsyrar vår förening.

Under de senaste åren har jag lärt känna så många proffsiga och fantastiska människor, både bland engagerade medlemmar och experter, men också i mitt närmaste team och i våra styrelser och nätverk. 

Det känns härligt att veta att det är ett superstarkt team på plats som just nu genomför omfattande förflyttningar för medlemsnyttan och som lever efter värderingarna att vara djärva, bjussiga, relevanta och hållbara. En förening som lever sin tid.  

Dessutom, en riktigt bra sak är att det här är ett jobb man aldrig riktigt behöver lämna. När jag nu byter stol kommer jag i stället självklart bli en aktiv medlem och fortsätta vara en del av denna härliga community, som tillsammans utvecklar organisationer och gör dem bättre. 

Så därför säger jag inte hej då, utan på återseende.

Lena Bjurner, generalsekreterare
Sveriges HR Förening


Fotnot: Läs gärna intervjun med Lena som berättar om sina tre år som generalsekreterare/vd och vad hon ska göra härnäst. 

Publicerad: tisdag 6 december, 2022