Kultur

Södra tar priset

Södra har utsetts till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i världens största employer branding-undersökning, Randstad Employer Brand Research. En fantastisk utveckling för Södra som för två år sedan rankades på 48:e plats.

Sveriges 150 största arbetsgivare och över 5 000 personer har deltagit i undersökningen, från studenter och anställda till arbetssökande i åldern 18–65 år över hela landet.

»Det är en stor ära att ta emot denna utmärkelse och det är ett pris till alla våra fantastiska medarbetare i Södra. Engagerade medarbetare är och kommer alltid vara det som driver vårt företag framåt. Vi är inte färdiga i vårt arbete men utmärkelsen är ett bevis på att vi är på rätt väg«, säger Kamilla Svensson, HR-strateg på Södra.

Respondenterna anger bland annat sin uppfattning om arbetsgivarnas rykte, finansiella välmående och deras bidrag till samhället och miljön. Dessa tre områden är de som bedömts vara Södras främsta nyckelfaktorer till utnämningen.

»Undersökningen talar sitt tydliga språk, Södra är en väldigt uppskattad och eftertraktad arbetsgivare. Resan mot en topplacering i hård konkurrens är otroligt imponerande«, säger Johan Lagercrantz, VD på Randstad.

»Strategisk kompetensförsörjning är en avgörande fråga i dag för alla företag för att behålla och stärka sin konkurrenskraft. I Södra lägger vi stort fokus på detta för att attrahera, utveckla och behålla medarbetare. Nu fortsätter vi det arbetet med gemensam kraft för att tillsammans med våra 3 400 medarbetare visa vad det innebär att vara nästa generations skogsföretag«, säger Christer Thörn, HR-direktör på Södra.

Publicerad: torsdag 12 april, 2018

Här nedan ser du topp 20-listan i Randstad Employer Brand Research 2018.

1. Södra Skogsägarna

2. Volvo Car Group

3. Volvo Group

4. Sveriges Radio

5. AstraZeneca

6. ICA

7. Sveriges Television

8. IBM

9. BillerudKorsnäs

10. Scandic

11. Åhléns

12. Systembolaget

13. CGI

14. Cloetta

15. Atlas Copco

16. SAS

17. H&M

18. Clas Ohlson

19. Lantmännen

20. PwC