David Sandström, CMO på Klarna

Rekrytering

Ta med dig favoritkollegan!

När man hoppar från ett jobb till ett annat så är det ju alltid en sorg att lämna duktiga kolleger bakom sig. Massor med kompetens och personkemi försvinner i ett nafs. Men vore det inte helt underbart om man kunde ta med sig sina favoritmedarbetare till nya jobbet?

Snabbväxande Klarna är på rekryteringsoffensiv. Det kommande året planerar man att anställa cirka 1 000 personer. I den processen öppnar man upp för teambaserade ansökningar till marknadsavdelningen, från två till fem personer.

»Vi letar främst efter lagspelare med en stark entreprenörsanda. De flesta framgångsrika företag har inte grundats av ensamvargar, utan av ett fåtal individer som har haft en gemensam dröm om att åstadkomma någonting stort tillsammans. Dessutom vet vi att många av de bästa marknadsförarna redan jobbar i team och för att vi ska vara en attraktiv arbetsplats för dem så prövar vi nya sätt att marknadsföra oss«, säger David Sandström, CMO på Klarna.

Fintechbolaget omsätter runt 20 miljarder kronor och finns i dag på 18 marknader.

Publicerad: fredag 6 juli, 2018