Spaning

Elons 3 regler

Känns det stressigt på jobbet?

Lite många mejl i inkorgen? Fundera då på hur det skulle vara att befinna sig i Elon Musks kläder för en dag. Samtidigt som han revolutionerar bil­industrin med Tesla lyckas han även hålla igång den amerikanska rymdforskningen plus att han är vd för forskningsföretaget Neuralink som vill koppla upp våra hjärnor mot ­internet, lägg därtill ett halvdussin andra stora uppdrag.

 

För att klara detta följer Musk tre gyllene regler.

1. Han bryr sig inte det minsta om affärsplaner, som han tycker tar för mycket tid och som sedan ändå aldrig stämmer. Plus att han anser att en affärsplan mestadels bara är till för att motivera en budget. Han vill hellre ägna sig åt visionärt tänkande.

2.  Han avbryter alla diskussioner som han tycker känns meningslösa, och som inte för handlingen framåt.

3.  Samma sak gäller för möten – om det går för långsamt och utan riktning så lämnar han omedelbart rummet. Tack och hej!

Bild: Shutterstock

Publicerad: fredag 17 augusti, 2018