HR Dagarna 2019

Anne Ramberg får det nyinstiftade Kerstin Hesselgren-priset

Under HR Galan i Blå hallen i Stockholms stadshus fick advokaten Anne Ramberg ta emot det nyinstiftade Kerstin Hesselgren-priset.

Sveriges HR Förening står bakom priset som kommer delas ut årligen till en »förebild som med ett långsiktigt engagemang sätter fokus på medmänsklighet och jämlikhet på våra arbetsplatser och i vårt samhälle«.

»Jag är övertygad om att vi, genom att lyfta fram personer som har modet att göra verklig skillnad kan bidra till en positiv samhällsutveckling. Därför är jag är väldigt glad över att kunna tillkännage Anne Ramberg som mottagare av Kerstin Hesselgren-priset 2019«, säger Manne Didehvar, generalsekreterare Sveriges HR Förening.

Priset är instiftat till minne av Kerstin Hesselgren som 1921 valdes in som första kvinna i första kammaren i Sveriges riksdag. I riksdagen arbetade Kerstin Hesselgren bland annat för kvinnors rätt till statliga tjänster och lika lön för kvinnor och män. Samma år grundade Kerstin föreningen Socialarbetare inom industri och affärsvärld, nuvarande Sveriges HR Förening.

Vinnaren av Kerstin Hesselgren-priset erhåller ett livslångt hedersmedlemskap i Sveriges HR Förening samt en summa om 10 000 kronor att skänka till en ideell organisation som pristagaren själv väljer.

»Jag känner mig oerhört stolt över att få ta emot detta pris. Kerstin Hesselgren är en kvinna som betytt mycket för bland annat jämställdhetsarbetet i Sverige. Det är en ära för mig att jämföras med Kerstin Hesselgren och att mitt engagemang i viktiga frågor uppmärksammas på detta fina sätt. Jag har valt FN:s flyktingorgan UNHCR som mottagare av prispengarna för deras arbete att ge människor på flykt nödhjälp, skydda deras rättigheter och hjälpa dem att skapa en bättre framtid«, säger Anne Ramberg.

Anne Ramberg är advokat som under åren 2000–2019 var generalsekreterare i Sveriges Advokatsamfund, och tillika den första kvinnan på denna post. Förutom posten som generalsekreterare för Sveriges Advokatsamfund innehar Anne en rad uppdrag i Sverige och internationellt. I sin roll som generalsekreterare och advokat har Anne Ramberg ofta engagerat sig i olika juridiskt relaterade frågor i samhällsdebatten.

»Anne är en oerhört kunnig person och har en stor dos mod och civilkurage. Hon är en flitig debattör i den offentliga debatten när det kommer till frågor som bidrar till att stärka det hållbara och goda samhället«, säger Manne Didehvar.

 

Publicerad: onsdag 9 oktober, 2019