Illustration: Valero Doval

Arbetsliv

Det gnäller vi om på jobbet

Chefen, uppgifterna och arbetsmiljön klagas det mest på. Och hela sju av tio tycker att gnället är ett problem i sig...

Att gnälla tillsammans med kollegorna hör till. 46 procent av svenskarna uppger att det gnälls mycket eller ganska mycket på jobbet, enligt en undersökning från Manpower Work Life. Sju av tio ser gnället som ett problem i sig. 

»En arbetsplats som präglas av negativitet blir fort orolig och nedbrytande. För att skapa en drömarbetsplats är det otroligt viktigt att direkt ta itu med gnäll och otrevliga beteenden på arbetsplatsen«, säger Elisabeth Skol, HR-direktör på Manpowergroup Sverige.

Undersökningen gjordes i augusti.

9-I-TOPP GNÄLLFAKTORER

1. Arbetsmiljön

2. Jobbets innehåll

3. Chefen

4. Aktuella händelser

5. Arbetsrelationer

6. Politik

7. Vädret

8. Den egna hälsan

9. Privata relationer

Publicerad: tisdag 27 oktober, 2020