Zorica Bodiroza tillsammans med Johan Segergren.

FRÅGA FORSKAREN

Överstyr inte: Adressera rätt problem på rätt sätt

I detta avsnitt träffar Zorica och Johan Magdalena Smeds, biträdande universitetslektor vid Linköpings universitet, för att prata om överstyrning och varför förändringar eller förbättringar som görs i organisationer inte leder till förväntade resultat.

Vår tid präglas av att mäta/följa upp och fråga våra kunder och medarbetare om frekvent feedback – kan det bidra till överstyrning och bristande analys av grundorsakerna? Ibland kanske den bästa lösningen är att avvakta och inte vidta åtgärder på all återkoppling man får!

Lyssna på detta avsnitt av Fråga forskaren så får du veta mer!

Publicerad: tisdag 17 oktober, 2023
Magdalena Smeds
Magdalena Smeds, biträdande universitetslektor vid Linköpings universitet.